Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Laura Borràs: “Faré que la sobirania d’aquest Parlament sigui respectada”

La nova presidenta s’estrena amb una defensa aferrissada de la independència de la cambra i la seva llibertat per legislar “sense ingerències”

Redacció
Redacció 12/03/2021
La nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, aplaudint amb les noves vicepresidentes de la cambra, Anna Caula i Eva Granados.

Laura Borràs ha fet una defensa aferrissada de la sobirania del Parlament de Catalunya en el seu discurs com a nova presidenta de la cambra i ha assegurat que mai permetrà ingerències judicials ni de cap altre poder contra la que és la màxima representació del poble català. Ha esmentat el president Puigdemont i el seu exili com a exemple de l’anormalitat que vivim i ha fer també especialment esment de la situació de l’expresidenta, Carme Forcadel, empresonada precisament per defensar que al Parlament s’hi pugui debatre i legislar sobre tot. Ha fet una crida a “no posar límits a la democràcia” i veu la legislatura com un “punt d’inflexió” cap a la independència.

Ha citat el memorable discurs que el lingüista Joan Solà va fer al Parlament l’1 de juliol del 2019 i ha fet també una defensa de la llengua com a pilar fonamental de la nació i ha exhortat els diputats a ser conseqüents amb la responsabiltat que ostenten en aquest sentit.

Així mateix ha defensat el blindatge de la cambra davant del feixisme i del masclisme i ha fet una aposta per modernitzar el Parlament des d’un punt de vista digital per garantir el dret de participació política de tots els diputats. Així mateix ha subratllat la importància de l’austeritat i l’exemplaritat atès que la cambra no s’ha de sotmetre a cap altra fiscalització que la pròpia.