Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Laura Borràs: “Faré que la sobirania d’aquest Parlament sigui respectada”

|

- Publicitat -

Laura Borràs ha fet una defensa aferrissada de la sobirania del Parlament de Catalunya en el seu discurs com a nova presidenta de la cambra i ha assegurat que mai permetrà ingerències judicials ni de cap altre poder contra la que és la màxima representació del poble català. Ha esmentat el president Puigdemont i el seu exili com a exemple de l’anormalitat que vivim i ha fer també especialment esment de la situació de l’expresidenta, Carme Forcadel, empresonada precisament per defensar que al Parlament s’hi pugui debatre i legislar sobre tot. Ha fet una crida a “no posar límits a la democràcia” i veu la legislatura com un “punt d’inflexió” cap a la independència.

Ha citat el memorable discurs que el lingüista Joan Solà va fer al Parlament l’1 de juliol del 2019 i ha fet també una defensa de la llengua com a pilar fonamental de la nació i ha exhortat els diputats a ser conseqüents amb la responsabiltat que ostenten en aquest sentit.

Publicitat

Així mateix ha defensat el blindatge de la cambra davant del feixisme i del masclisme i ha fet una aposta per modernitzar el Parlament des d’un punt de vista digital per garantir el dret de participació política de tots els diputats. Així mateix ha subratllat la importància de l’austeritat i l’exemplaritat atès que la cambra no s’ha de sotmetre a cap altra fiscalització que la pròpia.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut