Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Laura Borràs assegura que ja va acordar la sortida de Cuevillas de la Mesa la setmana passada

La presidenta del Parlament diu que les polèmiques declaracions de Cuevillas sobre la via de la confrontàcia de Junts “han precipitat” la decisió

Agències 06/04/2021
Pla mitjà de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, mirant uns papers amb Jaume Alonso-Cuevillas amb el secretari del Parlament, Xavier Muro, d'esquena el 36 de març del 2021 (horitzontal)

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat aquest dimarts que va acordar “la setmana” amb el diputat Jaume-Alonso Cuevillas la seva sortida de la Mesa del Parlament, abans que es qüestionés l’admissió de propostes de resolució contra la monarquia i a favor de l’autodeterminació que a efectes pràctics no tenen recorregut i que podrien portar a la inhabilitació dels membres de la Mesa.

“En aquests compassos inicials, ja vam veure que segurament no era el seu lloc. Vam tenir una conversa la setmana passada i ja vam acordar que no hi seria i que sortiria de la Mesa. Després tot s’ha precipitat”, ha subratllat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Després d’explicar que el relleu de Cuevillas ha estat una decisió “col·legiada” que haurà de ser ratificada el pròxim ple del Parlament, Borràs ha especificat que va parlar amb ell després que s’abstingués al vot delegat del conseller exiliat i actual diputat Lluís Puig.