Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

L’Audiència Nacional se les empesca per quedar-se la investigació de la part de Voloh sobre Tsunami Democràtic

Conxorxa de la justícia espanyola per seguir reprimint l’independentisme

Redacció 30/09/2021
Tall de l'APT a Salt en convocatòria de Tsunami Democràtic

L’Audiència de Barcelona ha avalat que el jutge que investiga el cas Voloh de presumpte desviament de fons a l’independentisme enviï a l’Audiència Nacional la part de la causa que es refereix a Tsunami Democràtic, segons fonts jurídiques.

Així, el tribunal provincial confirma la decisió del Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona per remetre a l’Audiència Nacional la investigació que afecta els empresaris David Madí i Oriol Soler i l’exconseller Xavier Vendrell, segons ha avançat ‘eldiario.es’.

Al juny, el jutge instructor, Joaquín Aguirre, va decidir enviar a l’Audiència Nacional part de la informació oposada en el mòbil del Vendrell, per incorporar-la a la investigació oberta en aquest tribunal sobre Tsunami Democràtic i el seu paper en els disturbis després de la sentència de el 1-O.

No obstant això, tant les defenses com la Fiscalia es van oposar a enviar aquesta part de la causa a l’Audiència Nacional, la qual cosa sí ha aprovat ara l’Audiència de Barcelona.

El jutge instructor va extreure del mòbil de Vendrell converses en les quals es referia a les protestes als voltants del Camp Nou i a l’autopista, i creu que “no només participa en el moviment de Tsunami, sinó que dóna instruccions de les accions que s’han de realitzar”.