Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’Audiència Nacional reobre la causa contra Repsol i Caixabank per contractar Villarejo

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional ha revocat l’arxivament del procediment per la contractació del comissari jubilat José Manuel Villarejo per part de Repsol i CaixaBank i dels seus respectius presidents, Antoni Brufau i Isidre Fainé. El tribunal ha acceptat els recursos de la fiscalia, el constructor Luis del Rivero i Podemos i deixa sense efecte els sobreseïments, basats en el fet que la contractació de Villarejo no depenia dels presidents de les dues empreses, per tal que es practiquin determinades diligències que considera procedents i necessàries. El tribunal explica en la seva resolució que la instrucció fins ara realitzada en aquesta peça del cas Tàndem revela l’existència d’indicis de suborn i descobriment i revelació de secrets.

Segons la secció tercera de la sala penal, del que s’ha instruït fins ara, se’n desprèn indiciàriament que en virtut de l’encàrrec del 2011 de Repsol al grup Cenyt, liderat per Villarejo, i al qual es va adherir posteriorment Caixabank, “es van fer per aquest grup, a canvi d’un preu que va ser abonat per les empreses comitents, determinades investigacions sobre Del Rivero, la seva dona i persones vinculades a Sacyr, alguna de les quals ho havia estat abans a Repsol, que van incloure l’accés a dades sobre el trànsit de trucades telefòniques i altres comunicacions”.

Publicitat

El magistrat Manuel García Castellón va acordar el sobreseïment per a Brufau, entre altres arguments, perquè no consta cap document o enregistrament que acrediti indiciàriament que tingués participació en la contractació de Cenyt.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut