Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

L’Audiència Nacional repressora fa pagar més de 9.000 euros als familiars d’una víctima dels GAL

El Tribunal Constitucional va decidir que la germana i la mare del torturat Joxi Zabala no poguessin rebre una ajuda per víctimes de terrorisme, i ara l’AN obliga a pagar les despeses de presentar un recurs

Redacció 05/05/2022

La justícia espanyola aliada de les clavegueres de l’estat segueix blanquejant el greu terrorisme policial dels GAL. Tal com ha informat el diari El Correo aquest dimecres, l’Audiència Nacional ha fet pagar 9.252 euros a la família d’una víctima assassinada pels GAL el 1982 en concepte de despeses per un recurs interposat pel Tribunal Constitucional contra el Ministerio del Interior per reclamar una indemnització complementària que entra dins la llei de Víctimes del Terrorisme.

La decepció i ràbia de la mare del torturat Joxi Zabala, Felipa Artano, i la seva germana era més que evident, i han expressat que “és un despropòsit”, denunciant la injustícia que han viscut. El TC ja va decidir passar per la pedra les ajudes a aquestes familiars, i després del recurs ha estat l’Audiència Nacional qui ha rematat la sentència.