Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d’amnistia

L'AN s'aferra a la querella d'Abogados Cristianos contra l'amnistia per tal d'intentar tombar la norma, però abans pregunta a Fiscalia si és competent investigar els partits

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional pretén investigar els partits independentistes d’ERC i Junts, així com el PSOE arran de la llei d’amnistia. Després que l’associació Abogados Cristianos presentés el març passat una querella contra els partits que van tirar endavant l’amnistia, l’AN ha vist en aquesta l’oportunitat perfecta per a ficar les grapes, en considerar que la llei del perdó no hauria d’aprovar-se. Així, ha preguntat a la Fiscalia si és competent per investigar PSOE, Junts i ERC arran de la llei d’amnistia.

A l’escrit, al qual ha tingut accés l’ACN, la titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 indica que els fets que es descriuen a la denúncia d’Abogados Cristianos “presenten característiques que fan presumir la possible existència d’una infracció penal“. En l’únic raonament jurídic que recull el text, la magistrada indica que no estan determinades ni la naturalesa ni les circumstàncies dels fets que denuncia l’associació de lletrats, ni tampoc les persones que hi podrien haver intervingut. Per això considera que cal instruir diligències prèvies i practicar les “essencials” per determinar aquests aspectes, i si és el cas el procediment a aplicar.

Publicitat

Així, la magistrada acorda incoar diligències prèvies i passa la causa al Ministeri Fiscal, perquè informi sobre si és competent i, en el seu cas, de les diligències que caldria practicar.

Et pot interessar  La carta de Sánchez demostra la polarització de la societat espanyola: un 41,1% l'aprova i un 38,8% no, segons el CIS
Publicitat

Opinió

Minut a Minut