Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’Audiència Nacional no admet la querella de Sandro Rosell contra Villarejo per aclarir què el va dur als dos anys a presó preventiva

|

- Publicitat -

Una altra negativa. El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón no ha admès la querella que va presentar l’expresident del Barça Sandro Rosell contra l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo. L’objectiu de la querella era aclarir les circumstàncies que el van dur dos anys a presó preventiva per suposats delictes econòmics dels quals va ser absolt després que Villarejo digués públicament que Rosell va ser empresonat per desestabilitzar el Barça en ser considerat un element vinculat a l’independentisme.

García Castellón es justifica dient que no hi ha cap mena de connexió entre l’empresonament i la causa oberta contra l’excomissari per espionatge i ha rebutjat que Rosell es pugui personar com a acusació particular.

Publicitat

En la interlocutòria feta pública aquest dilluns, el magistrat sosté que la querella no compleix els requisits previstos legalment per reconèixer a Rosell la condició de perjudicat directe perquè no s’aprecia cap indici que justifiqui la connexió entre el procediment judicial de l’expresident del Barça i les investigacions obertes contra l’excomissari. El magistrat de l’AN insisteix que, a més, resulta difosa la relació entre la situació viscuda per Rosell i els fets que són objecte d’instrucció en la macrocausa contra Villarejo i remarca que la querella tampoc aporta cap informació sobre l’existència d’un encàrrec específic a l’excomissari, tractant-se així d’una dinàmica diferent de la que s’investiga en la causa principal.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut