Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

L’Audiència Nacional descarta portar el judici a l’Audiència de Barcelona

El tribunal no fa cas de la petició de les defenses i ratifica la seva competència pel judici a Trapero i l’excúpula d’Interior

Agències 20/01/2020
Pla general de l'inici del judici a l'Audiència Nacional contra la cúpula d'Interior el 20 de gener del 2020
El tribunal de l’Audiència Nacional que jutja el major Josep Lluís Trapero, l’exsecretari general d’Interior, Cèsar Puig l’exdirector general dels Mossos Pere Soler i la intendent Teresa Laplana ha ratificat la seva competència i ha descartat la petició d’algunes defenses que el procés passés a l’Audiència de Barcelona. La presidenta del tribunal, Concepcion Espejel, ha argumentat que, “un cop iniciat el judici oral, s’ha d’acabar per sentència”. En la resolució de les qüestions prèvies, el tribunal ha atès la petició de la defensa de Laplana per tal que la intendent pugui no assistir a les sessions del judici, un cop hagi declarat, fins als informes finals. La defensa ho havia demanat al·legant que Laplana pateix un estrès posttraumàtic.
El tribunal també permetrà que els acusats puguin seure al costat o darrere dels seus advocats un cop hagin declarat i ha acceptat les proves documentals que han aportat les defenses durant les qüestions prèvies.