Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’Audiència Nacional deixa sense marge les defenses de l’Operació Judes contra 13 CDR i tanca el sumari

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional continua amb el joc brut. El magistrat Manuel García-Castellón ha tancat el sumari de l’operació Judes contra 13 CDR acusats de terrorisme. Per tant, deixa les defenses sense marge de maniobra, vulnerant els seus drets elementals.

En un comunicat, Alerta Solidària ha denunciat que des de gener del 2022 s’han succeït fins a 11 resolucions que ordenaven el jutge instructor a lliurar a les defenses el contingut de les diligències secretes, i no van tenir accés a elles fins fa dues setmanes. Ara els ha deixat sense marge de maniobra, diuen, tancant el sumari pocs dies després.

Publicitat

Vulneració de drets

Alerta Solidària s’ha queixat que durant la instrucció s’han practicat les proves que convenien a les parts contràries i s’ha endarrerit al màxim l’aportació de les diligències secretes, deixant les defenses sense marge per sol·licitar proves a partir dels nous coneixements adquirits un cop el magistrat tanca la instrucció només dues setmanes després. “Ja ni dissimulen la vulneració dels nostres drets elementals de defensa”, s’ha queixat l’organització antirepressiva, que s’ocupa de la defensa dels 13 encausats.

A més, també s’ha queixat que la documentació rebuda és “incompleta”, ja que “presenta forats i salts temporals”. Queden pendents de resoldre, però, diversos recursos, entre ells un que qüestiona la negativa del magistrat de prorrogar la instrucció. Tot i les traves judicials, Alerta Solidària batallarà fins al final.

Et pot interessar  Adeu a la piscina il·legal de Pedro J.Ramírez: l'Audiència Nacional fa justícia i n'ordena la demolició
Publicitat

Opinió

Minut a Minut