Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

L’Audiència Nacional busca el silenci de l’excomissari Villarejo deixant-lo en llibertat

El jutge posa d’excusa la impossibilitat de celebrar judici abans que es compleixi el màxim de presó preventiva

Agències 03/03/2021
Pla mitjà de l'excomissari José Manuel Villarejo durant la declaració al jutjat número 8 de Madrid, el 15 de gener de 2021 (horitzontal)

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, instructor de la macrocausa ‘Tàndem’, ha acordat deixar en llibertat l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo. Fa més de tres anys que Villarejo estava en presó preventiva per les seves presumptes activitats delictives. El magistrat ha pres la decisió aquest dimecres després que la Fiscalia Anticorrupció hagi sol·licitat l’excarceració de l’excomissari i ho fa per la impossibilitat de celebrar el judici per l’operació ‘Tàndem’ abans que es compleixi el màxim legal de quatre anys de presó provisional, que es compleix el 3 de novembre. García Castellón admet que la investigació encara no permet que es conclogui la instrucció de forma immediata.

El magistrat imposa mesures cautelars a Villarejo que consisteixen en compareixences diàries davant del jutjat corresponent al seu domicili, la retirada de passaport amb requeriment exprés de prohibició d’obtenir-ne un de nou, la prohibició de sortir d’Espanya i l’obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili.villarejo