Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

L’Audiència Nacional arxiva la causa de l’espionatge a Sánchez i els seus ministres davant “l’absoluta falta de cooperació jurídica” d’Israel

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional ha arxivat de forma provisional la causa oberta contra l’espionatge amb Pegasus que va patir el president espanyol, Pedro Sánchez, i diversos membres del seu executiu. Sánchez, així com Margarita Robles, Fernando Grande-Marlaska i Luís Planas van ser espiats el 2021 a través del seu telèfon mòbil amb el programari israelià ‘Pegasus’, el mateix amb el qual es va espiar més d’una seixantena de persones relacionades amb el moviment independentista català. Curiosament, l’Estat espanyol tampoc no ha col·laborat mai en la investigació que duen a terme les autoritats i institucions tant catalanes com europees sobre l’espionatge amb Pegasus i el ‘Catalangate’, de manera que està tastant la seva pròpia medicina.

El jutge ha decidit arxivar la causa provisionalment davant l'”absoluta” falta de cooperació jurídica de les autoritats d’Israel, segons avança ‘elDiario.es’. Segons ha al·legat el magistrat, l’estat d’Israel no ha respost cap comissió rogatòria enviada per l’Audiència, fet que ha frustrat la investigació de la causa. Les investigacions realitzades per part del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) no han permès determinar la identitat dels espies, i s’esperava que amb la comissió rogatòria a Israel, però la falta de col·laboració del país ho ha impedit.

Publicitat

“Lamentablement, en aquest moment processal, transcorregut més d’un any des de l’emissió de la citada comissió rogatòria, no s’ha rebut cap resposta, malgrat haver estat objecte d’ampliació per una vegada, i reiterat el compliment en altres ocasions” exposa el jutge. “Aquest silenci evidencia clarament una absoluta falta de cooperació jurídica per part del Govern d’Israel” continua el magistrat, que admet que el tribunal no pot fer res més per fer complit la comissió rogatòria.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional s'alinea amb García-Castellón i accepta dos agents ferits com a acusació al Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut