Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

L’atac a Puigdemont ressona a la premsa austríaca

|

- Publicitat -

L’agressió al president a l’exili, Carles Puigdemont, a l’aeroport de Viena per part d’un espanyolista ha causat furor en la premsa d’Àustria. El diari Kurier i el Der Standard han fet pública la situació que va viure Puigdemont quan anava a buscar l’avió per tornar a Brussel·les, després de dur a terme una conferència a la Central European University. La premsa austríaca explica que el president va ser “colpejat i insultat a l’aeroport de Viena”, després de viatjar fins a Viena “des del seu exili per donar una conferència sobre la situació política a Catalunya”.

Puigdemont va fer pública l’agressió a través d’una piulada on denunciava: “Suposo que això molesta a determinats personatges. Als qui no volien que la universitat m’acollís, per exemple. I a l’individu que a l’aeroport m’ha colpejat l’espatlla cridant “a la cárcel!” i se n’ha anat corrents sense tenir la valentia de donar la cara”.

Publicitat

Per la seva banda el diari ‘Kurier’ ha denunciat que l’agressió és fruit de la bona acollida que suposadament va rebre a Àustria pel que fa als esforços independentistes de Catalunya i titlla l’atac de descontentament.

En aquest sentit, el diari austríac també ha destacat que la seva defensa, Gonzalo Boye, anuncia que “per llei, Puigdemont té dret a escorta”.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut