Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca denuncia que “ser una colònia d’Espanya” enfonsa la temporada turística

|

- Publicitat -

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat aquest diumenge que la mitjana espanyola de contagis per la Covid-19, «disparada a causa de polítiques demencials com la d’Isabel Díaz Ayuso a Madrid», ha provocat que Gran Bretanya restringeixi els viatges a l’Estat espanyol, amb «el consegüent perjudici per a la temporada turística i l’economia de milers de famílies mallorquines. «Com es pot veure, ser una colònia d’Espanya i no tenir un Estat propi fa inútils tots els sacrificis i esforços de les Balears per contenir la pandèmia», ha assegurat en una informació que publica el ‘Diari de Balears’.

L’entitat que presideix l’expresident del govern balear, Cristofòl Soler, considera «un perill i una aberració» la ingerència de la judicatura espanyola en les mesures del Govern balear per combatre la pandèmia. «No pot ser que les decisions d’un Govern elegit democràticament, que el futur dirà si han estat més o menys encertades, però que s’han pres amb base a criteris tècnics, sanitaris i polítics, hagin d’estar pendents del que opinin uns jutges», ha dit.

Publicitat

Segons l’entitat sobiranista, «aquesta vegada el Tribunal Superior de Justícia a les Illes Balears ha avalat les mesures per a després de l’estat d’alarma, però dos dels cinc jutges han votat en contra i ho han justificat amb valoracions tècniques i sanitàries, com si en sabessin més que tots els experts consultats pel Govern. No només això, sinó que Fiscalia ja ha anunciat que estudia recórrer la interlocutòria del tribunal, amb conseqüències imprevisibles».

Segons l’ASM, per si amb tot això no n’hi hagués prou, «Espanya a més a més manté les Balears a la cua en vaccins, encara esperam els ajuts econòmics promesos i la ministra Montero diu que no vol parlar més del REB». Per tot plegat l’ASM constata, una vegada més, «la necessitat que l’autogovern de les Balears sigui real i no de pa amb fonteta, com fins ara, per poder comandar a ca nostra de bondeveres amb independència del desgavell madrileny i espanyol».

Publicitat

Opinió

Minut a Minut