Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

L’aposta d’Aragonès: Compromís amb el diàleg, però rebutjar els PGE

“Els comptes són una cosa i la negociació, una altra”, ha dit el president en una entrevista

Avatar
Agències 12/07/2021
El president del gobierno, Pedro Sánchez i el MHP Pere Aragonès, a les portes de La Moncloa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dilluns que el compromís amb el diàleg per superar el conflicte català s’ha de mantenir tot i que ERC rebutgi els pressupostos generals de l’Estat (PGE).

En una entrevista d”El País’ que ha recollit Europa Press, s’ha mostrat convençut que la voluntat de diàleg del president del Gobierno, Pedro Sánchez, “no és fruit d’una negociació sobre els pressupostos, sinó que és sincera”.

“Els comptes són una cosa i la negociació, una altra. Dit d’una altra manera, si rebutgem els pressupostos ha de continuar el compromís amb la negociació”, ha defensat, i ha insistit que el Govern no s’aixecarà de la taula de diàleg.

El president català ha apostat per construir una posició unitària dels partits independentistes sobre els pressupostos, però ha avisat que, si no s’assoleix un acord, “no serà un impediment perquè pugui avançar una negociació amb la màxima ambició”.

Sobre el termini de dos anys per avaluar els resultats del diàleg pactat amb la CUP, Aragonès ha afirmat que “no ha de comportar necessàriament la finalització de la negociació; tampoc no vol dir que s’allargui ‘sine die”, i ha apuntat que el 2023 també acaba la legislatura a Espanya.

Per veure que s’avança en la taula de diàleg, creu que caldrà constatar que “no es taca la porta a cap proposta”, per la qual cosa debatrà el plantejament del Govern espanyol, malgrat que considera que un nou Estatut no és la solució perquè exclou una part de la ciutadania, segons ell.