Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’ANC vol que l’absència d’Aragonès a la manifestació “esperoni” la gent: “Estem sols però ens tenim a nosaltres”

|

- Publicitat -

“No hi ha president. Però hi som nosaltres”. La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, creu que l’absència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la manifestació que organitza l’entitat per la Diada “ha d’esperonar” la gent a assistir-hi: “Estem sols, però ens tenim a nosaltres”. En declaracions a l’ACN i TV3 aquest divendres a la tarda, després que Aragonès confirmés pel matí que no aniria a la manifestació, Feliu ha animat la ciutadania a mobilitzar-se l’Onze de Setembre: “Estem sols. La independència l’hem de fer nosaltres, de baix a dalt”. “Sortim i fem-ho, perquè ningú no ho farà per nosaltres”, ha afegit. La presidenta de l’ANC ha subratllat que la mobilització no va contra els partits, sinó contra la seva manca d’estratègia.

 

Publicitat

Feliu, que diumenge de la setmana que ve viurà la seva primera Diada com a presidenta de l’ANC, ha insistit que veu “poc compromís” del Govern amb el projecte independentista. La líder de l’entitat ha animat la ciutadania a omplir els carrers de Barcelona per fer “una gran manifestació”, i perquè ningú pugui “tapar ni menysprear” el “clam” a favor de la plena sobirania.

 

Finalment, Feliu ha manifestat que veu “coherent” que els i les membres de Junts al Govern sí que assisteixin a la mobilització. Tot i això, ha recordat que, per l’ANC, no hi ha cap partit a l’executiu -tampoc Junts, ha reiterat- que tingui cap projecte “clar” per fer la independència.

 

El president Aragonès ha decidit no anar a la manifestació de la Diada d’aquest any organitzada per l’ANC en considerar que és una protesta “contra els partits i no contra l’Estat”. De fet, segons fonts de la Presidència, la seva participació no seria coherent amb el plantejament que han fet els propis organitzadors.

 

I és que considera que es tracta d’una manifestació “contra els partits polítics i les institucions, i no contra l’estat espanyol, que aprofundeix en les divergències de l’indepentenisme”. En una entrevista a La Vanguardia, Feliu ha avisat que si Aragonès no va finalment a la manifestació és perquè “no està implicat en el projecte de la independència”.

 

Els consellers i conselleres de Junts sí que hi assistiran. El vicepresident, Jordi Puigneró, encapçalarà la representació a la mobilització de l’entitat. L’acompanyaran la resta de membres de Junts a l’executiu: Jaume Giró (Economia); Victòria Alsina (Exteriors); Josep Maria Argimon (Salut); Gemma Geis (Recerca i Universitats); Violant Cervera (Drets Socials) i Lourdes Ciuró (Justícia).

 

Els consellers i conselleres d’ERC al Govern encara no han decidit o confirmat si assistiran a la manifestació. Joan Ignasi Elena (Interior) sí que ha decidit no assistir-hi, per estar al CECOR i garantir la seguretat de la jornada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut