Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

L’ANC, sobre la investidura de Sánchez: “Es consuma la submissió dels partits independentistes al PSOE”

L'entitat critica que ERC i Junts hagin donat suport a un partit que "abandera el discurs d'haver 'normalitzat' la situació a Catalunya"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no amaga el seu malestar amb els partits independentistes catalans, després que tant ERC com Junts hagin donat suport a la investidura de Pedro Sánchez, el qual era indispensable perquè la candidatura del socialista tirés endavant. L’entitat independentista ja ha estat crítica durant tot el procés de negociació que ERC i Junts han mantingut amb el PSOE, i que ha culminat amb el tancament de dos grans pactes per separat, però ara carrega amb força contra els partits sobiranistes, denunciant que “avui s’ha consumat la submissió els partits independentistes al PSOE”. 

“Avui es consuma la submissió dels partits independentistes al PSOE, que abandera el discurs d’haver ‘normalitzat’ la situació a Catalunya” ha denunciat l’ANC a través de Twitter, després que la investidura de Pedro Sánchez fos ja oficial.

Publicitat


El dia anterior, coincidint amb la primera sessió del ple d’investidura, l’ANC denunciava que “els partits que es diuen independentistes han renunciat per complet a tota lluita a canvi de negociar engrunes autonomistes“. L’entitat va carregar especialment contra alguns dels termes utilitzats per Sánchez durant el seu discurs en defensa de l’amnistia, en el qual va parlar de “perdó”, de “convivència”, “pau” i “reencontre”. Davant aquest discurs, l’ANC va manifestar que “cap perdó ens desmobilitzarà”, perquè “la veu del poble català rau en els carrers i en el Parlament”.

Et pot interessar  Llista provisional de candidats al Secretariat Nacional de l’ANC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut