Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’ANC registra la carta per denunciar que la missió d’eurodiputats busca “atacar la immersió” i és “partidista”

L'entitat s'ha concentrat davant la seu del Parlament Europeu a Barcelona per protestar

|

- Publicitat -

L’ANC ja ha registrat la carta dirigida a la presidència del Parlament Europeu i als integrants de la missió de la Comissió de Peticions (PETI) que ha visitat Catalunya per avaluar la immersió lingüística. A la missiva l’entitat denuncia que la missió d’eurodiputats busca “atacar la immersió lingüística” i critica la “instrumentalització” de la comissió. En aquesta línia, afirmen que l’objectiu de la visita és “partidista”. L’entitat ha convocat una concentració aquest matí davant la seu del Parlament Europeu a Barcelona per protestar contra la missió, durant la qual s’ha llegit la carta. Segons els convocants hi han assistit més d’un centenar de persones..

L’escrit destaca que “la instrumentalització de les institucions de la UE, com la Comissió PETI, estableix un precedent perillós, ja que qüestiona la seva imparcialitat, sobretot quan s’utilitza com a eina contra els drets d’una minoria nacional com la catalana”. Durant la lectura de la carta davant de la seu del Parlament Europeu, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha dit que “les forces nacionalistes espanyoles fa dècades que ataquen la llengua i la identitat catalana amb tota mena de mitjans polítics i legals”.

Publicitat

Feliu també ha remarcat que “a una Europa plural i democràtica, que se suposa que respecta la diversitat lingüística, aquest atac orquestrat contra els drets dels catalans constitueix un atac greu i desproporcionat al principi de no discriminació per raó de la llengua”.

A banda de l’ANC, la carta ha estat signada per Constituents per la Ruptura, Súmate, Associació Més Junts Sempre Anem Més Lluny, la Federació d’Estalvis de Catalunya i l’Acord d’Esquerres per la República Catalana.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut