Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’ANC recull més de 10.000 signatures en tres dies per demanar un Govern independentista

“El poble ha complert; ara toca als electes actuar en justa correspondència amb la voluntat de la ciutadania”, expressen en un manifest

Àlex Huguet 26/02/2021
Imatge d'arxiu d'un acte de l'independentisme / ANC

L’Assemblea Nacional Catalana ha informat que el manifest “Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional”, ja ha assolit les 10.000 signatures en poc més de tres dies. Així, es constata la voluntat de demanar un govern netament independentista, i per tant, sense els comuns ni el PSC.

L’ANC demana “sentit d’estat” als tres partits destinats a formar Govern: ERC, Junts i la CUP. El manifest assegura que “només un govern de concentració nacional permetrà fer front als continus atacs de l’estat espanyol en tots els fronts”, i posa de relleu l’objectiu comú dels tres partits, malgrat les diferents estratègies dels partits per arribar a la independència. Amb tot, l’ANC envia un missatge molt clar als partits: “El poble ha complert; ara toca als electes actuar en justa correspondència amb la voluntat de la ciutadania”. Aquest mateix manifest es llegirà a la concentració convocada per aquest diumenge a Barcelona.