Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

L’ANC reclama a l’Europarlament que inclogui l’Estat a les visites pel cas Pegasus

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha fet arribar una carta a les eurodiputades i eurodiputats membres de la comissió d’investigació sobre el cas Pegasus (PEGA) del Parlament Europeu per sol·licitar que s’inclogui l’Estat Espanyol a la llista de països que visitaran durant els propers mesos.

L’òrgan investiga l’ús d’aquest programari espia, i de moment inclou visites a Israel, Polònia, Hongria i els Estats Units, però no preveu visitar a Espanya. Així mateix, Feliu ho considera imprescindible i fa arribar la seva “sorpresa i preocupació” pel fet que la comissió hagi descartat enviar una delegació a Espanya, sense tenir en consideració que el ‘Catalangate’ és el cas “més gran” d’espionatge a Europa amb ús de Pegasus, segons explica un comunicat de l’ANC aquest divendres.

Publicitat

La presidenta ha denunciat a els “creixents dobles estàndards” de les institucions de la Unió Europea en relació a les pràctiques “abusives” de l’Estat contra el moviment independentista, posant en relleu el seu deure de garantir els drets de tota la ciutadania europea, inclosa la catalana.

A més, davant la “inacció” de les autoritats espanyoles, Feliu ha destacat la importància que les institucions de la UE, en aquest cas el Parlament Europeu, duguin a terme una investigació “neutral i extensiva” d’aquest espionatge.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut