Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

L’ANC intensifica la campanya ‘Jo pago a Catalunya’ que promou la sobirania fiscal

Crida particulars i empreses a fer la declaració a l’Agència Tributària de Catalunya per “apoderar-nos” per quan arribi el moment: “No és simbolisme”

Redacció
Redacció 04/05/2021
Elisenda Paluzie amb representants de diferents organitzacions que també han participat en l'acte d'avui.

L’ANC ha fet una crida a empreses, associacions i a tota la ciutadania per fer la declaració de la renda de 2020 a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) com una mostra de sobirania fiscal. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha reconegut que actualment l’ATC transfereix els impostos a Hisenda, però ha assegurat que la sobirania fiscal suposa un “exercici pràctic” dels procediments a seguir un cop es declari la independència i ha demanat a les administracions catalanes “estar preparades”. La compareixença d’aquest dimarts forma part de la campanya ‘Jo pago a Catalunya’, iniciada a la tardor de 2020 per impulsar la ciutadania a pagar impostos al Govern en comptes de l’administració espanyola.

Ha subratllat que “estem treballant per empènyer la Generalitat a gestionar els impostos i a prendre una posició de força davant de l’Estat espanyol”, ha dit Paluzie. Per això ha dit que no es tracta d’una acció simbòlica sinó d’un apoderament per quan toqui exercir plenament la sobirania fiscal. En la roda de premsa d’aquest migdia també hi han pres la paraula diveros represebtants d’entitats, empreses, ajuntaments i societat civil.