Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

L’ANC i Òmnium denuncien el racisme institucional dels dos joves acusats pels aldarulls postsentència del Suprem

|

- Publicitat -

L’Audiència de Girona jutja, des d’aquest dimarts, dos joves acusats de llançar pedres contra una furgoneta dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra i lesionar dos agents durant els disturbis que hi va haver la matinada del 17 d’octubre a Girona, en el marc de les mobilitzacions contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els líders independentistes per l’1-O. La fiscalia demana 9 anys de presó i multes de 7.200 euros per delictes de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat, danys i lesions lleus. La Generalitat, que exerceix d’acusació particular, sol·licita 3 anys i mig. És el primer procediment pels aldarulls postsentència que arriba a judici.

Segons la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, els dos joves, Ibrahim i Charaf, han pagat “molt cara” la seva participació en les protestes després de patir, en la seva opinió, una doble pena: haver passat nou mesos en presó preventiva a conseqüència de la seva situació administrativa i per un suposat risc de fugida per ser del Marroc.

Publicitat

“Ara afronten aquest judici i haurien de ser absolts. Esperem que sigui així”, ha reclamat Paluzie, que ha assegurat que tindran el suport de les entitats socials, també de l’ANC.

Per la seva banda, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, creu que els joves catalans d’origen marroquí “pateixen racisme institucional”. “Són els únics que resten en presó per les protestes per la sentència de l’1-O i estem aqui per demanar la seva llibertat”. Per Mauri, els nou mesos de presó preventiva que han passat és “injustificada, arbitrària i demostra que hi ha repressió contra la dissidència, el dret a manifestació i que hi ha racisme institucional”, i per això ha demanat que els deixin en llibertat.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut