Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’ANC diu no a la candidatura catalano-espanyola dels Jocs Olímpics d’hivern 2030

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es posiciona en contra de la candidatura catalano-espanyola per les Olimpíades. Aquest cap de setmana, en el plenari de socis guanya per unanimitat el posicionament en contra de la presentació de la candidatura Barcelona/Saragossa/Pirineus. La votació es va fer després que la plataforma Stop Jocs Olímpics vagi demanés suport ètico-moral. “Estem obligats, si volem ser coherents amb el Full de ruta, a posicionar-nos en contra d’aquesta candidatura”, deixa palès l’Assemblea en un comunicat.

Des de l’entitat, lamenten que la candidatura no és ni catalana, sinó que és conjunta amb Aragó. “La visualització externa dels Jocs serà en clau nacional espanyola i contribuirà al missatge de falsa normalització de la situació política, atès que representarà una col·laboració amb una altra comunitat autònoma”, reivindiquen.

Publicitat

Així mateix posen damunt la taula un dels motius amb més pes: l’ideològic. L’entitat assegura que els Jocs són sempre una són oportunitat pels Estats per practicar el nacionalisme: “Aquests seran uns jocs espanyols, on es practicarà el nacionalisme espanyol, amb la col·laboració del Govern de la
Generalitat”.

Tot i això, la batalla del Jocs, més enllà dels motius ideològics, es fomenta en dues línies. Els arguments a favor són esportius i socioeconòmics, ja que les Olimpíades suposen normalment una difusió i una despesa en els esports que hi competeixen més gran en els països organitzadors. D’altra banda, els arguments en contra són socioeconòmics, nacionals i ecològics. Tanmateix, es posa el focus en aquest últim, tenint en compte el conflicte del canvi climàtic, que comporta un augment de la temperatura i una reducció de les precipitacions de neu.

Et pot interessar  L'ANC celebra la consulta interna sobre la polèmica llista cívica

Pels motius mencionats, l’ANC es posiciona en contra de la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut