Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

L’ANC demana un Govern “que passi de la retòrica als fets”

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha demanat un Govern “amb iniciativa i autoritat que passi de la retòrica als fets”. Paluzie creu que el proper ple del […]

Aleix Ramirez Morlans 01/10/2018

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha demanat un Govern “amb iniciativa i autoritat que passi de la retòrica als fets”. Paluzie creu que el proper ple del Parlament on es debatrà la suspensió dels diputats presos i a l’exili “és una bona oportunitat per deixar enrere les paraules”.

L’ANC insta al Parlament a “respectar els drets polítics” dels presos i els exiliats. En aquest sentit, Paluzie demana que no s’esperi a les sentències dels judici als presos “com la clau que obre tots els panys”.

Dubtes sobre la legalitat de la manifestació de Jusapol

La màxima dirigent de l’Assemblea ha exigit a l’executiu català que impedeixi manifestacions de “dubtosa legalitat” com la del sindicat Jusapol. Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC, afegeix que protestes d’aquestes característiques “tenen poca base jurídica, pel fet que els cossos policials no poden manifestar-se per raons polítiques”.

Pel que fa a les accions impulsades pels CDR – com és el cas de l’entrada a la subdelegació del Gobierno a Girona – per reivindicar l’1 d’octubre, Paluzie entén que “tota lluita no violenta és legítima”.