Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

L’ANC del Berguedà decideix que no es faci l’acte presencial de la Diada

|

- Publicitat -

Les seccions territorials de l’ANC del Berguedà han decidit que no es faci l’acte presencial que s’havia de dur a terme a Berga per la Diada. Després de sotmetre-ho a votació, el 80% s’ha decantat pel no. Per contra, han explicat des de l’organització, es farà un acte simbòlic a les portes d’Hisenda. Manel Escobet, de l’ANC de Berga, ha apel·lat al fet que la decisió de no fer l’acte es deu exclusivament a “dificultats organitzatives” i, en cap cas, per un tema de seguretat. A Solsona, l’ANC també ha sotmès a votació la decisió. En aquest cas, s’ha optat per mantenir l’acte presencial de la Diada.

Publicitat

Les 18 territorials de l’assemblea al Berguedà han participat en la votació sobre si s’havia de fer o no acte presencial per la Diada a Berga. Malgrat que, inicialment, van plantejar el dubte per la situació sanitària, des de l’ANC de Berga han volgut deixar clar que es van precipitar i que en realitat era per les dificultats organitzatives que estaven tenint per a poder-lo fer, especialment per la falta de recursos humans. “Molta gent que comptàvem que col·laboraria amb l’organització s’ha estimat més fer un pas enrere”, ha reconegut Escobet, tot afegint que, en comparació amb els anys anteriors, “tant si ho feiem persencial o no això està molt tocat i canviat”.

Una perfomance a Hisenda

L’ANC de Berga ha decidit que el farà serà una acció de protesta “simbòlica” a les portes d’Hisenda. Hi col·locaran algunes cadires i la idea, ha explicat Escobet, és que durant el dia la gent s’hi desplaci i s’hi faci una fotografia de denuncia amb cartells i la publiqui a les xarxes. També animen a la gent a sortir al balcó de casa amb una estelada, per fer-se una ‘selfie’ i compartir-l.

Et pot interessar  L'ANC convoca una concentració a Barcelona per "rebre" els ministres europeus de Transports i "deixar-los clar que l'única via és la independència"

En paral·lel, l’entitat preveu penjar el manifest als seus perfils de les xarxes socials a les 17.14.

Solsona diu sí

L’ANC de Solsona també ha sotmès la decisió de fer o no acte presencial a la ciutat per la Diada. En aquest cas, ha explicat el seu portaveu, Jordi Gómez, s’ha optat pel sí. Gómez ha reconegut que el fet que comparteixi calendari amb la Festa Major els hi ha facilitat molt la feina. “No hauria ting

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió