Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’ANC convoca eleccions telemàtiques per renovar el seu Secretariat Nacional del 10 al 13 de juny de forma telemàtica

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit celebrar les eleccions per renovar el seu Secretariat Nacional entre el 10 i el 13 de juny. Segons ha informat l’entitat independentista en un comunicat, la votació es farà “amb un sistema exclusivament telemàtic” i s’escolliran 77 membres, dels quals 57 corresponen al bloc de representació territorial, 13 són del de representació nacional, cinc pertanyen al de representació sectorial i dos són del bloc de joves. L’actual Secretariat Nacional està en funcions des del 24 de març, un cop va culminar la seva Assemblea General, que també es va celebrar telemàticament pel coronavirus. Els resultats provisionals publicaran el 14 de juny, tot i que no es proclamaran oficialment fins al 18 de juny.

Com a novetat en aquests comicis, els membres de ple dret de l’ANC podran votar fins a un màxim de dos terços dels llocs a cobrir de cada bloc. Així, en el bloc nacional, els membres de ple dret hi podran votar com a màxim vuit candidats. Els interessats en presentar candidatura hauran de fer-ho del 29 d’abril al 4 de maig presentat l’aval de dues assemblees de base, una més que en edicions anteriors.

Et pot interessar  Cap sorpresa: l'Audiència de Barcelona desestima el recurs de l'ANC contra el tancament de 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut