Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

L’ANC commemora l’1-O amb la mirada fixada al “nou embat” que culminarà la independència

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reivindicat la lluita independentista commemorant tant l’Onze de Setembre de 1714 com el Primer d’Octubre de 2017. “La nostra lluita està arrelada des de fa segles en una força que ha trencat i trencarà totes les cadenes: la llibertat”, han expressat en un comunicat.

Així mateix, l’Assemblea indica el principal repte és demostrar que “som un poble imparable” i “determinat” per tal de “vèncer els obstacles interns i externs que dificulten la nostra independència”. “No ens farà callar el poder, el d’aquí o el d’allà, l’econòmic, el polític o de qualsevol tipus, no ens faran callar i ho vam tornar a demostrar amb escreix aquest 11-S. Volem la independència i la volem ara, perquè l’hem votada i som majoria”, avisa l’entitat.

Publicitat

En el cinquè aniversari de l’1-O, l’ANC també ha volgut posar en valor la força del moviment popular, amb especial menció a la gent de les consultes populars per la Independència, la gent dels Comitès de Defensa de la República (CDR), i “el millor de tot el substrat social i polític d’aquest país”.

Crítiques a l’independentisme acomodat

Per tot plegat, l’entitat presidida per Dolors Feliu té la vista fixada “en un nou embat” per culminar la independència, malgrat que els partits “autoanomenats independentistes no s’hi sumen”. Pel que fa als errors de fa cinc anys, l’ANC creu que “l’errada més transcendent va ser no defensar la independència i considerar Espanya un estat democràtic amb el qual es poden negociar els drets nacionals de Catalunya”.

Igualment, des de l’Assemblea critiquen que els partits i els polítics independentistes “s’han acomodat” a les institucions i lamenten el seu sotmetiment a les ordres de la justícia espanyola de no investir el guanyador a les urnes per evitar la presó.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'

“Mentrestant, la justícia espanyola encausa milers d’activistes, persegueix l’escola en català, i s’accentua l’espoli fiscal i la manca d’inversions en infraestructures”, recorden. Per això, confien que només el poble català farà efectiva la República i posen una nova data: “des d’ara i fins a les eleccions vinents al Parlament, a tot estirar el 2025”.

Per fer efectiu aquest nou embat, l’ANC es compromet a fer arribar un informe al Consell d’Europa que reflecteixi l’abast de la causa general contra l’independentisme. També volen incrementar la lluita contra la persecució política i judicial de la llengua catalana i de l’escola en català i denunciar l’espoli fiscal.

Conferència d’Entitats Independentistes i llista cívica

L’Assemblea organitzarà una Conferència d’Entitats Independentistes per “posar les bases del moviment civil d’alliberament nacional i per impulsar una estratègia consensuada a seguir fins a les properes eleccions al Parlament”.

Així mateix, l’Assemblea cercarà els màxims suports per a la proposta d’una llista cívica formada per persones disposades a implementar el mandat de l’1 d’Octubre. Una llista que tindrà com a mandat inexcusable fer efectiva la República Catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut