Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

L’ANC celebra que la fiscalia hagi arxivat la causa contra Paluzie

L’organització titlla la causa de tenir l’única intenció de “fer agafar por l’independentisme”, però assegura que són “insubornables en l’#Objectiu Independència”

Agències 26/05/2020
Pla mitjà de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie. Imatge del 12 de gener del 2020. (horitzontal)

Després de mesos d’absurdes investigacions per part de la Fiscalia de Sánchez, per intentar tacar la presidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Elisenda Paluzie, finalment han cedit i s’ha acabat arxivant la causa. La justícia espanyola investigava si la presidenta de l’ANC va cometre un delicte d’odi i d’apologia de la violència, després de dir a “Els Matins” de Tv3 que els disturbis a les mobilitzacions feien veure el conflicte a la resta del món. Després d’això, va ser denunciada per Societat Civil Catalana, que deia que Paluzie legitimava la violència.

L’ANC ha celebrat que s’hagi arxivat la causa amb un missatge a Twitter, que assegura que aquest cas s’havia obert “amb l’única intenció de fer agafar por i fer callar l’independentisme i les veus que opines sense autocensura”, i remarca que a l’Assemblea són “insubornables en l’Objectiu Independència”.