Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’ANC celebra el preacord entre ERC i Junts però reclama que inclogui “un pla per avançar cap a la independència”

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, veu el preacord entre Junts i ERC per investir president de la Generaltiat el republicà Pere Aragonès i formar un govern de coalició com “una condició necessària, però no n’hi ha prou per a l’Assemblea”. En declaracions als periodistes, Paluzie s’ha mostrat satisfeta amb el pacte, i ha explicat que aquest diumenge l’Assemblea va reclamar dues coses: un acord entre partits independentistes i que hi hagi un pla per avançar cap a la independència. “Confiem que es compleixin les dues coses”, ha expressat, i ha agraït que s’hagin desfet alguns malentesos i que s’hagin pogut desencallar per finalment arribar a un acord, en les seves paraules. Ha demanat no tornar a una etapa com la de la legislatura anterior, i ha assegurat: “Necessitem un rumb clar amb passos decidits i concrets per avançar cap a la independència de Catalunya i fer la independència”. La presidenta de l’ANC ha lamentat que “la repressió cap a l’independentisme és constant per part de l’Estat espanyol”, i ha incitat a recuperar la iniciativa política i un projecte ferm per arribar a la independència.

Ho ha afirmat en una compareixença davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia amb motiu de l’inici de les vistes orals dels recursos presentats contra les resolucions de la Junta Electoral.

Et pot interessar  Cap sorpresa: l'Audiència de Barcelona desestima el recurs de l'ANC contra el tancament de 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut