Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

L’ANC carrega contra l’informe sobre l’acord de claredat: “És un retorn a l’autonomisme del 2013”

L'entitat rebutja vincular l'autodeterminació a l'opinió dels espanyols i critica que els representants polítics busquin "un nou encaix amb Espanya"

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana s’ha oposat frontalment a les propostes recollides a l’informe per l’acord de claredat. “És increïblement decebedor i ofensiu”, ha considerat l’entitat presidida per Dolors Feliu.

En una piulada a X (Twitter), l’ANC ha avisat que el document —que explora cinc vies per resoldre el conflicte polític— “és un retorn a l’autonomisme del 2013”. “No volem més estatuts, ni reformar la constitució, ni preguntar als espanyols la seva opinió, ni buscar acords polítics a Madrid”, ha etzibat, recordant que ja es “va parlar de forma clara” l’1-O. En canvi, tres de les fórmules que explora el comitè d’experts impliquen comptar amb el vistiplau d’Espanya.

Publicitat

Finalment, l’entitat acaba el missatge amb un avís al Govern: “Vau ser elegits amb un programa que ara incompliu, buscant un nou encaix amb Espanya. El mandat és clar: independència o eleccions”.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut