Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’ANC apel·la a les institucions europees i al TJUE perquè “garanteixin” el “dret a sufragi”

|

- Publicitat -
El vicepresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Josep Cruanyes, ha apel·lat aquest dilluns a les institucions europees i al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) perquè “garanteixin” el “dret a sufragi”. Cruanyes ha considerat “un fet greu” que Oriol Junqueras no hagi estat a la constitució del nou Parlament Europeu exercint com a eurodiputat, i ha alertat que “Europa no serà si no es garanteixen els drets més essencials de la democràcia”. En aquest sentit ha afegit que, al seu parer, la crisi entre Catalunya i Espanya “no és un assumpte intern d’un Estat, sinó de tota la comunitat i afecta les essències”. “No pot ser que en un Estat es persegueixi la dissidència”, ha reflexionat.
Cruanyes també ha considerat que la llibertat d’expressió i la llibertat d’acció política dels partits és “una essència perquè la democràcia existeixi”. I ha acabat: “Avui reivindiquem que les institucions europees garanteixin els drets de tots els ciutadans de la unió europea”.

L’ANC ha fet costat avui a la presa de possessió dels escons d’eurodiputats que Carles Puigdemont i Toni Comín han fet a la seu d’Estrasburg del Parlament Europeu.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut