Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

L’AMI promourà que els regidors sobiranistes prometin o jurin el càrrec “per la república catalana”

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) promourà que els regidors sobiranistes escollits a les eleccions del 26 de maig prometin o jurin el seu càrrec “per la república catalana”. […]

Agències 06/05/2019
Els alcaldes d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda; Arenys de Mar, Annabel Moreno; el Port de la Selva, Josep Maria Cervera; Begues, Mercè Esteve, i l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni (Hortizontal)
L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) promourà que els regidors sobiranistes escollits a les eleccions del 26 de maig prometin o jurin el seu càrrec “per la república catalana”. Ho han explicat en una roda de premsa aquest dilluns a Barcelona encapçalada pel president de l’entitat, Josep Maria Cervera, que ha puntualitzat que aquest jurament “no és substitutiu” de l’acatament a la Constitució. De fet, la vicepresidenta de l’AMI, Annabel Moreno, ha assegurat que la fórmula compta amb l”empara legal” d’un informe jurídic però que ha d’emprar-se un cop feta la promesa o jurament que preveu la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).