Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’AMI “no entén” per què no se’ls ha convidat a la taula de partits

|

- Publicitat -
L’Associació de Municipis per la Independència “no entén” per què el president Quim Torra no els ha convidat a participar en la taula de partits d’aquesta tarda. El consell directiu de l’entitat, que s’ha reunit aquest divendres al Palau Maricel de Sitges (Garraf), ha aprovat una resolució on mostra la seva “sorpresa” per aquest fet. El president de l’AMI, Josep Maria Cervera, ha dit que els alcaldes “no entenen com des de l’1 d’octubre no es té en compte el municipalisme” i ha explicat que “quan les coses han anat bé, és perquè els municipis hi han estat”. Davant d’aquest malestar de l’associació, el consell directiu en bloc ha demanat que es compti amb l’AMI per a les futures trobades perquè són els que tenen “més implantació territorial i políticament som més transversals”, ha apuntat Cervera.
Durant el primer consell directiu de l’any, els alcaldes i alcaldesses han mostrat el seu malestar perquè consideren que “sempre hi hem estat” i ara els costa molt d’entendre, diuen, que “es faci una cimera i no se’ns convidi”, ha expressat al finalitzar la reunió el màxim responsable de l’entitat, Josep Maria Cervera. Des de l’AMI estan molestos perquè creuen que del conjunt del món independentista són els “més transversals” i diuen que son “alguna cosa més que els partits” i per això volen seure a parlar amb ells en la cimera que ha impulsat el president Torra.

A més, des de l’associació que aglutina la majoria d’ajuntaments de Catalunya, demanen que se’ls tingui en compte per “poder dir la seva” i “fer de corretja de transmissió entre les institucions i els municipis” perquè són, diuen, “els més propers a la ciutadania”.
En aquest sentit, l’entitat se sent avalada dins de l’independentisme perquè segons han explicat les passades eleccions municipals van “reforçar l’entitat” augmentant el nombre d’ajuntaments que van aprovar incorporar-se a l’associació.

L’AMI, ha explicat Cervera, sempre ha estat partidària de solucionar el “conflicte polític” a través d’un diàleg “de tu a tu” i lamenta que ara que es presenta l’oportunitat de fer-ho “no puguem dir la nostra i ajudar a escamar pel territori el que es decideixi”.

Publicitat

Campanya internacional
En aquesta reunió del consell directiu de l’AMI també s’ha aprovat engegar una companya internacional per “denunciar la vulneració de drets i llibertats” de la que es donaran més detalls durant els propers mesos. De moment, el president de l’AMI, ja ha avançat que vol ser “un crit d’alerta davant el perill que hi ha per a la democràcia a Espanya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut