Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Lambán farà mans i mànigues per modificar la proposta dels JJOO i acudirà a Iceta i Sánchez

|

- Publicitat -

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha assegurat que properament té la intenció de parla amb el ministre d’Esports, Miquel Iceta, i “si cal” amb el mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per aconseguir que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) modifiqui la proposta tècnica de la candidatura per uns JJOO d’hivern al 2030 conjuntament amb Catalunya. Lambán creu que la proposta no és igualitària perquè Aragó no acolliria prou proves de diferents disciplines olímpiques i per això dijous preveuen presentar una proposta alternativa. Malgrat tot, Lambán ha demanat “calma” per no caure en la “trampa de les presses” ja que Catalunya no decidirà fins al juliol si dóna el vistiplau a la candidatura.

El president d’Aragó, Javier Lambán, no creu que malgrat el desacord amb el COE calgui canviar d’interlocutor en l’afer de la candidatura conjunta amb Catalunya per als JJOO d’hivern 2030. Això no obstant, ha assegurat que té la intenció de parlar “properament” amb el ministre Iceta i si cal amb el president espanyol Pedro Sánchez.

Publicitat

Lambán ha demanat que no s’exigeixi pressa a l’Aragó sobre si se suma o no l’acord tècnic del COE i ha recordat que Catalunya, no donarà el vistiplau a la candidatura fins al 24 d’agost, quan s’ha de celebrar la consulta perquè els habitants del Pirineu validin la proposta. En qualsevol cas, el president d’Aragó, ha dit estar molt satisfet pel fet que totes les forces polítiques aragoneses estan “unides” davant la candidatura tal com es planteja des d’aquesta comunitat.

La Federació Aragonesa de Muntanyisme demana l’esquí de muntanya

De la seva banda, la Federació Aragonesa de Muntanyisme ha manifestat aquest dimarts el seu suport “incondicional” al govern d’Aragó per aconseguir una “candidatura equitativa” i una proposta “equilibrada” tant pel que fa a les seus com a les modalitats esportives. La Federació demana poder acollir proves d’esquí de muntanya a Aragó, una modalitat que serà olímpica a partir de 2026 i que segons la proposta tècnica del COE es faria a les pistes de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça. Segons la Federació Aragonesa, la comunitat no només compta amb una “ubicació excepcional” sinó que també té “experiència organitzativa de primera ordre”.

Segons la Federació Aragonesa doncs, la proposta de candidatura estaria equilibrada amb l’esquí de muntanya que ara es preveu fer a Catalunya. Consideren que tenen un “territori immillorable” per al seu desenvolupament, amb una concentració més elevada de pics de 3.000 metres que permeten garantir la presència de neu per al seu desenvolupament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut