Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Lambán es frega les mans amb l’ajornament de la consulta dels JJOO

|

- Publicitat -

El president d’Aragó, Javier Lambán, s’ha pronunciat sobre la decisió del Govern d’ajornar ara la consulta pels Jocs Olímpics d’hivern. Per una banda, ha alliçonat la Generalitat que, a parer seu, “hauria de deixar de culpar als altres del que els passa”. Per l’altra, ha aprofitat per destacar “l’elasticitat sorprenent dels terminis”, però vol pensar que així hi ha més temps per arribar a acords.

L’obsessió del president de l’Aragó per aconseguir una candidatura conjunta i presentar uns Jocs espanyols és evident. De fet, ell mateix va confessar que són una estratègia per fer retornar “l’independentisme català al redil constitucional”.

Publicitat

A més, les seves declaracions contradiuen la versió del Govern, que defensa que “això no va de reencuentro”. Tanmateix, Lambán ha assegurat que si s’aconseguís que la Generalitat comencés a assumir que la culpa no sempre la tenen els altres, “estaríem fent un pas de gegant per normalitzar la política espanyola i les relacions de Catalunya amb Espanya”.

Finalment, Lambán ha insistit que l’Aragó es “deixarà la pell” per tirar endavant els Jocs, però amb una candidatura “equilibrada” que defensi que el Pirineu aragonès no quedi “desdibuixat” en una candidatura amb el Pirineu català. “Hi ha qui té la temptació d’intentar-nos convèncer que més valen engrunes que res i jo crec que conformar-se amb engrunes sempre és perdre”, ha dit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut