Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Lambán amenaça d’una possible suspensió dels JJOO si no hi ha acord: “Ni el COE ni Sánchez em poden imposar”

|

- Publicitat -

El president d’Aragó, Javier Lambán, ha avisat aquest dijous que si no hi ha un acord amb Catalunya no hi haurà candidatura per a uns Jocs Olímpics d’Hivern al 2030. En aquest sentit, també s’ha mostrat convençut que si això passa, ni el Comitè Olímpic Espanyol (COE), ni el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, podran “imposar” els JJOO. Lambán ho ha dit les Corts aragoneses, on ha comparegut a petició del grup parlamentari del PP. El president de la comunitat ha reiterat una vegada més que per comptar amb el vistiplau d’Aragó a l’acord, cal una candidatura “equilibrada” amb proves olímpics de tots els nivells a les estacions aragoneses. Així mateix, ha assegurat que ell serà el darrer d’aixecar-se de la taula de negociació.

Javier Lambán ha remarcat que els Jocs són una “qüestió d’Estat” i ha recordat que quan es va “invitar” a Aragó a participar del projecte, Catalunya ja tenia la candidatura elaborada. En aquest sentit, ha recordat que des d’Aragó ja s’ha intentat en dues ocasions presentar una candidatura per a uns Jocs d’hivern però que mai s’ha aconseguit.

Publicitat

Segons Lambán, no es pot “imposar” un criteri sobre com ha de ser la candidatura, ni a Aragó ni a Catalunya i el COE va plantejar una proposta a la que els aragonesos van dir “rotundament” que no. Pel president d’Aragó, ara hi ha la possibilitat d’evitar que els jocs es facin com a ells els agradaria que fossi i el govern d’Espanya “no té res a fer davant del d’Aragó”. Així mateix, ha parlat de la possibilitat de “bloquejar” la candidatura com un “dret” que té tant Aragó com Catalunya.

Lambán també ha reiterat la defensa de fer uns jocs “equilibrats” amb proves de tots els nivells a les estacions aragoneses i ha qualificat aquesta possibilitat com un plantejament que aniria bé a la comunitat però també a l’Estat. Així mateix, ha dit que uns jocs conjunts entre Aragó i Catalunya en l’actual moment de confrontació política entre Catalunya i Espanya seria bo per a l’interès general d’Espanya però ha remarcat que a Catalunya “no cal donar-li oportunitats” sinó que s’ha de fomentar que torni a formar part activa i proactiva d’Espanya.

En resposta a la interpel·lació del PP sobre la falta de contundència a la resposta de les declaracions que arriben de Catalunya sobre la polèmica dels JJOO, Lambán ha negat que no hagin respost amb molta contundència totes les “desconsideracions” i ha assegurat que al president Pere Aragonès li han sorgit critiques des de les esferes independentistes que precisament l’han acusat a ell de no ser prou contundent.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut