Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

L’ambaixadora del Marroc, contundent: “Hi ha actes que tenen conseqüències i s’han d’assumir”

La representant del Marroc posa en dubte la “confiança mútua” amb Espanya després d’haver assistit el líder del Front Polisario

Agències 18/05/2021
18-05-2021 Un policía junto a hombre migrante que coge en brazos a una niña en la playa del Tarajal, a 17 de mayo de 2021, en Ceuta (España). España ha movilizado al Ejército en la ciudad tras la entrada de más de 5.000 marroquíes en 24 horas. POLITICA Antonio Sempere - Europa Press

L’ambaixadora del Marroc a Espanya, Karima Benyaich, ha assegurat aquest dimarts que en les relacions entre països hi ha actes que tenen conseqüències, “i s’han d’assumir”. Ho ha dit en una referència velada a la decisió d’Espanya de donar assistència mèdica al líder del Front Polisario, Brahim Ghali.

En declaracions a Europa Press abans de presentar-se a la convocatòria realitzada per la ministra d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, l’ambaixadora del Marroc ha insistit que hi ha “actituds que no es poden acceptar”. També ha afegit que les relacions entre països veïns i amics s’han de basar en “la confiança mútua, que s’ha de treballar i nodrir”, en plena crisi migratòria a Ceuta.

Finalment, ha qualificat d'”inusual” la rapidesa amb la qual ha estat convocada per la ministra espanyola d’Exteriors i ha assenyalat que no descarta que el seu Govern la cridi consultes en les properes hores.