Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’ambaixada espanyola recomana un advocat sense experiència per defensar una presa catalana a Oman

|

- Publicitat -

La defensa de Fàtima Ofkir Reyes, una jove de L’Hospitalet de Llobregat presa a Oman i condemnada a 25 anys, denuncia que l’advocat recomanat per l’ambaixada espanyola al país no ha exercit mai. Segons ha pogut saber l’ACN, Vosseler Abogados ha pogut constatar, un cop en possessió de la causa, que el lletrat recomanat per l’ambaixada, l’únic de parla hispana al sultanat, “no ha exercit mai com a tal, no està col·legiat i per tant sense jurisprudència per exercir en cap lloc d’Espanya i molt menys fora”. De fet, el gabinet assegura que no té constància que hagi estudiat dret i explica que l’home només va assistir a 4 o 5 visites d’un total de 15.

“Per la pròpia Fàtima sabem que ningú es va presentar com el seu advocat durant les vistes següents ni en el moment de dictar sentència”, indiquen.

Publicitat

Fins a dia d’avui la persona havia mantingut contacte amb la mare de la Fàtima -que li feia transferències- explicant-li que la sentència no era ferma. Vosseler Abogados ha pogut saber, però, que “és ferma des de fa temps”.

A més, asseguren que tampoc no es va realitzar una
denúncia a Espanya pel cas de la detenció.

Davant d’aquests fets i la manca de garanties processals denunciada fa prop d’una setmana per Vosseler Abogados, el gabinet jurídic insisteix en aconseguir el trasllat de la jove.

En concret, s’ha demanat a l’Eurocambra l’extradició de la jove a través d’un suplicatori presentat la setmana passada.

D’altra banda, la defensa preveu iniciar aquesta setmana gestions per presentar al Congrés
dels Diputats el mateix document. El Congrés debatrà el 16 de desembre la creació d’un conveni ‘ad hoc’ amb el sultanat perquè la jove pugui complir la condemna a Espanya.

El cas de la Fàtima

La Fàtima Ofkir Reyes és una jove de L’Hospitalet de Llobregat internada en una presó de dones a Oman. Va ser arrestada al país fa tres anys, quan entenia 18, amb set quilos de morfina. Ha estat condemnada a 25 anys de presó i la seva defensa a Catalunya creu que la sentència és “desproporcionada”.

Consideren que si hagués estat jutjada a l’estat espanyol ni tan sols hauria entrat a presó, ja que el tribunal d’Oman no va valorar factors com el desistiment voluntari (la jove va fer-se enrere a l’últim moment) o la col·laboració amb les autoritats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut