Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

L’alcalde d’ERC de Montblanc inicia una vaga de fam en solidaritat amb els presos

L’alcalde de Montblanc, president comarcal de la Conca de Barberà i militant d’ERC, Pep Andreu, ha anunciat que inicia una vaga de fam en solidaritat amb els presos polítics. La […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 13/12/2018
Pep Andreu, alcalde de Montblanc

L’alcalde de Montblanc, president comarcal de la Conca de Barberà i militant d’ERC, Pep Andreu, ha anunciat que inicia una vaga de fam en solidaritat amb els presos polítics.

La República ha pogut parlar amb ell pocs minuts després que fes públic les seves intencions en una roda de premsa juntament amb l’AMI i un dels seus fundadors, Josep Maria Vila d’Abadal.

Andreu ha explicat que “ja feia dies que li donava tombs a la idea” i que va compartir el neguit amb la família i els seus germans. Però també ha revelat que abans de decidir-se n’ha parlat a Lledoners amb Jordi Sànchez. “T’ho has pensat bé, n’estàs segur?” li preguntava inquietat el pres polític.

Però Andreu ja estava determinat: “he arribat a la conclusió que des del món municipal calia fer aquesta mostra de suport”. I ha volgut remarcar que ho fa com a alcalde i ciutadà individual: “és una qüestió intransferible i personal i no una crida”.

Sobre si serà indefinida o no, Andreu ha explicat que el pas el marquen els presos polítics en vaga de fam: “els que tenen i han de tenir tot el suport són els presos i exiliats, vull recordar que jo estic en llibertat i tothom qui ho vulgui pot venir-me a veure”.

L’opinió d’ERC

Pep Andreu ha explicat a La República que va anunciar a la direcció d’ERC la seva intenció: “vaig parlar amb Pere Aragonès” i després d’algunes preguntes de preocupació cap a la seva persona li van traslladar “tot el suport” i fins i tot ha explicat que Isaac Peraire, secretari d’organització republicà, va estendre-li la mà del partit “si necessito alguna cosa que ho demani”.

Firmant de la Crida Nacional d’ERC

L’alcalde de Montblanc va ser un firmants del manifest crític amb ERC ‘Nova Crida Nacional a ERC’ que demana la unitat independentista, vigència de l’1-O i de la República proclamada, mobilització popular i unilateralitat, marcar unes condicions sobre qualsevol negociació amb l’Estat i convertir el recentment creat Consell per la República en un veritable govern a l’exili.

 

Relacionats