Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’alcalde de Tortosa, sobre el monument franquista: “Vull que passi a la història i no generi més mala imatge”

Jordi Jordan diu que la Generalitat es va "precipitar" anunciant la retirada sense contemplar els entrebancs legals

|

- Publicitat -

Continua la polèmica pel monument franquista a Tortosa. L’alcalde Jordi Jordan vol esperar a la resolució judicial sobre el monument franquista de l’Ebre per saber com actuar, si es podrà retirar i si es resol la qüestió de la propietat, saber “exactament de qui és”.

En una entrevista a l’ACN, Jordan ha acusat la Generalitat de “precipitar-se” en anunciar la retirada sense “tenir-la lligada legalment”. Tanmateix, el batle vol “deixar de mirar al passat” i solucionar-ho. “Que d’una vegada per totes passi a la història i no generi més mala imatge de Tortosa”, ha dit. Jordan també defensa que Tortosa ha d’exercir “una capitalitat solidària” que no “ofengui” i lideri projectes com la millora del servei ferroviari, la indústria, el comerç o el nou hospital.

Publicitat

El projecte amb més consens

La proposta Jordan, al capdavant del govern municipal de coalició de Movem-PSC i ERC, és construir una passarel·la entre sobre la pilastra de l’antic pont de la Cinta, on està construït el monument franquista de l’Ebre, unir els barris de Remolins i Ferreries amb aquesta nova infraestructura per a vianants. És, de fet, el projecte amb més consens a la ciutat de Tortosa, però fer-la possible requereix primer desmantellar el monòlit i aclarir la propietat d’aquest suport.

Per fer-lo realitat, Jordan es compromet a treballar “amb les administracions superiors”, ja que “el cost és elevat”: la Generalitat el va quantificar fa dos anys en 200.000 euros. De fet, pretén que ho paguin altres institucions encara que la nova llei catalana de memòria de democràtica, en tràmit parlamentari, reclami als ajuntaments que retirin els símbols franquistes de l’espai públic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut