Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

L’alcalde de Tarragona proposa ara construir la “pista llarga de l’aeroport del Prat” a Reus

“Hem de pensar en un país gran o no estigui tot concentrat en un mateix lloc”, ha dit Ricomà

Agències 23/11/2021
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà (ERC) conversant amb Dídac Nadal, de Junts per Tarragona, en una foto d'arxiu.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha reclamat per al Camp de Tarragona la “pista llarga de l’aeroport del Prat”. En una entrevista a ‘El Nacional’ el batlle ha considerat que Catalunya “ha de tenir una bona connexió intercontinental”, i ha afirmat que “la millor possibilitat” per aconseguir-ho és “construint la pista llarga a Reus”. En aquest sentit ha recordat que capitals com Londres, París o Nova York tenen aeroports “importants” a mitja hora “o més”, i que Tarragona està a mitja hora de Barcelona amb l’AVE. “Hem de pensar en un país gran o no estigui tot concentrat en un mateix lloc”, ha dit Ricomà, que creu que cal pensar en Catalunya com en “una ciutat extensa o un país extens on podem i hem d’estar molt millor interconnectats”.

Segons els disseny que planteja Ricomà, la nova pista aeroportuària estaria a prop de l’estació intermodal que “està previst fer a Vila-seca”. A més, la pista a Reus comportaria incidència tant a Barcelona com a Castelló, Lleida o Saragossa.

En clau de recuperació econòmica post-pandèmica, l’alcalde d’ERC aposta per recuperar el turisme, en especial el de proximitat, que passa per Barcelona però també per Madrid, que “fins ara s’ha considerat poc” i amb l’AVE està a dues hores i mitja. “Els caps de setmana d’hivern -amb almenys, afirma, deu grau més de temperatura- són ideals per fer la primera escapada a Tarragona”.