Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’alcalde de Lleida posa en dubte que una jutgessa “pugui decidir sobre la situació sanitaria”

Pueyo es mostra “perplex” amb la situació i afirma que amb la salut “no s’hi hauria de jugar”

Avatar
Agències 13/07/2020
Pla mitjà de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, davant d'una de les banderoles per conscienciar la ciutadania de la necessitat de complir les mesures de prevenció, el 10 de juliol del 2020. (Horitzontal)

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s’ha mostrat “perplex” per la decisió d’un jutjat de no ratificar l’enduriment del confinament i ha exigit “claredat”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha demanat al Govern, el Gobierno ,”i a qui sigui més que s’hagi d’implicar”, que arribin a una “conclusió clara” i ha mostrat la seva preocupació per la “inseguretat jurídica”. “Difícilment podem transmetre als ciutadans indicacions precises i objectives”, ha lamentat. L’alcalde ha reivindicat que “amb la salut no s’hi hauria de jugar” i ha dit que “no és moment de fer política de partit sinó de prendre decisions d’alçada”. “Oscil·lo entre la perplexitat i la indignació, perquè estem afegint incertesa als ciutadans”, ha manifestat.

Pueyo s’ha mostrat segur que el Govern va prendre les mesures per salvaguardar la salut, tot i que ha afegit que no li acabaven d’agradar aquest diumenge i no li agraden avui. “Però eren per això”, ha reivindicat. Per això, ha afirmat que és “incapaç de veure en què beneficia la decisió de la jutgessa a la salut de la ciutadania”.

L’alcalde s’ha mostrat a l’espera de què es decideixi al Govern i a la reunió del Procicat que ha de tenir lloc aquest matí. “Demano a qui pugui aclarir-ho que ho aclareixi aviat”, ha insistit.