Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

L’Ajuntament de l’Hospitalet posa el cas del Consell Esportiu en mans d’un advocat de “Manos Limpias”

L’advocat ja ha representat diverses denúncies del sindicat d’ultradreta

Redacció 12/05/2021
Pla mitjà de l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, arribant al jutjat per declarar pel cas del Consell Esportiu, el 9-4-21 (horitzontal).

Un nou gir de guió sacseja el rebombori pel cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. Segons ha avançat el diari Districte 7, l’advocat del sindicat ultradretà “Manos Limpias“, Sebastián de Juan Fontanet, serà el representant del consistori de Núria Marín pel cas de corrupció que s’atribueix a la seva cúpula pel Consell Esportiu. Fontanet forma part del jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet.

Lluny de ser conscients de la polèmica mediàtica d’aquesta decisió, el document municipal alaba l’experiència professional de Fontanet en procediments penals. Però el més sorprenent és que hagin acudit a aquest advocat, quan la mateixa entitat d’extrema dreta es va querellar contra el govern municipal el 2016, després de prohibir que les Germandats dels Antics Legionaris de Barcelona participessin en les processons de Setmana Santa.

El desembre del 2020, l’Ajuntament va decidir personar-se com a acusació popular pel cas del Consell Esportiu.