Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’Ajuntament de la Pobla de Segur canvia el nom del passeig Josep Borrell per 1 d’Octubre

El poble va avalar el canvi un any enrere a través d'una consulta ciutadana

|

- Publicitat -

Quan fa just un any de la consulta ciutadana a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) per decidir el canvi de nom del passeig Josep Borrell per 1 d’Octubre, el ple de l’ajuntament l’ha aprovat per 8 vots a favor i 3 en contra. El passeig Josep Borrell inclou un carrer i un passeig que rebien fins aquest dijous el mateix nom. Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, ha explicat que el passeig que voreja el riu passarà a dir-se passeig del Flamisell i el carrer es dirà 1 d’Octubre. A la consulta organitzada per l’ajuntament hi van participar 322 persones; 250 van apostar pel canvi, mentre que 64 volien mantenir el nom, dedicat a l’actual alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i natural del poble.

El canvi de nom s’ha votat al Ple celebrat aquest dijous a la tarda a l’Ajuntament de la Pobla de Segur amb els 8 vots dels regidors d’ERC i Junts, i els 3 en contra del PSC.

Publicitat

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de la Pobla de Segur, Carles Boix, s’ha mostrat molt crític amb la decisió i ha afirmat que “el dia d’avui no serà recordat com un dia d’unió i retrobament, sinó com un dia a lamentar”, en el que l’equip de govern ha decidit “castigar un poblatà il·lustre, com és Josep Borrell”.

Boix ha dit que se li ha retirat el nom al passeig “pel simple fet d’expressar en públic les seves opinions polítiques”. “Avui és un dia molt trist per a la democràcia i per la Pobla”, ha sentenciat Boix.

En el ple d’aquest dijous, ha explicat Boix, l’equip de govern, d’Esquerra Republicana, el que fa és “practicar la més rància actitud inquisitorial i la més dura prepotència”, tirant endavant la decisió de retirar el nom del passeig d’acord amb el resultat “d’una consulta fracassada”. De fet, el portaveu socialista ha recordat que “hi va haver un 75% d’abstenció i una participació irrisòria, de poc més d’un 10% de la població”.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut