Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

L’Ajuntament de la Pobla de Segur convoca una consulta pel possible canvi de nom del passeig Josep Borrell a 1 d’octubre

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) posa en marxa el possible canvi de nom del passeig Josep Borrell per passar a anomenar-lo “1 d’octubre”. Així, el consistori ha convocat una consulta que tindrà lloc el pròxim diumenge, 12 de març, en la qual podran votar les persones majors de 16 anys nascudes o domiciliades a la Pobla de Segur. D’altra banda, el PSC considera que l’actitud de l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró (ERC), de fer una consulta “és totalment sectària i electoralista, a tres mesos de les eleccions municipals”.

La consulta, tanmateix, es farà en compliment dels acords presos pel ple municipal el setembre de 2018 i el febrer del 2020, quan es va aprovar la moció referent al canvi de nom amb els vots a favor d’ERC i el PDeCAT. La pregunta de la consulta serà: “Respecte a la proposta de canvi de nom de l’actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és: Mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles o canviar el nom del passeig per Passeig 1 d’octubre.”

Publicitat

El canvi de nom, i la consegüent consulta, venen motivats, d’una banda, per la posició de Borrell respecte als fets de l’1-O i, de l’altra, per les declaracions que l’actual representant de la UE per a Afers Exteriors va fer el 2018, en les quals va expressar que calia “desinfectar Catalunya”. Unes declaracions que van causar molt malestar i enfadar els veïns del municipi.

El PSC, per la seva banda, titlla la decisió de l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró (ERC), de fer una consulta per modificar el nom del passeig Josep Borrell i Fontelles de “totalment sectària i electoralista”. Des de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, condemnem que “l’equip de govern de l’Ajuntament, més concretament l’alcalde, s’amagui en un simulacre de consulta per justificar una decisió que ell ja ha pres unilateralment, dividint el poble per interessos electorals” i defensen Josep Borrell, tot assegurant que “ha estat i és un dels polítics amb més transcendència del país i que més ha fet per la província de Lleida, pels Pallars i per la Pobla de Segur”.

Et pot interessar  Illa denuncia que Junts i ERC han estat deu anys governant "d'esquena als ajuntaments"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut