Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

L’Ajuntament de Colau torna a pifiar-la esborrant un grafiti a favor de la llibertat d’expressió

El consistori posa la mateixa excusa que quan es va esborrar el mural contra l’empresonament de Pablo Hasél: “Ha estat un error humà”

Avatar
Agències 06/05/2021

El consistori d’Ada Colau torna a veure’s envoltat d’una polèmica relacionada amb l’esborrament d’un grafiti, mesos més tard que s’esborrés el mural a favor de la llibertat de Pablo Hasél, que tenia el rei fugat com a protagonista. Malgrat que l’Ajuntament admetés l’error, aquest dimecres els serveis de neteja han tornat a esborrar un grafiti fet per l’autor Txinorri, que representava la privació de la llibertat d’expressió amb una màscara blanca amb la boca tapada i amb un ull ferit, en referència als manifestants que al llarg dels anys han perdut un ull.

El mural es trobava a La Kasa de la Muntanya, un espai ocupat al barri de la Salut de Barcelona, i que el mateix dimecres va denunciar els fets. En aquest sentit, l’Ajuntament ha posat una excusa similar per justificar l’esborrament, assegurant que ha estat un “error humà”, i admetent que el procediment per retirar el mural no s’ha fet bé.