Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a seguir lluitant contra les violències masclistes “en tots els àmbits i formes”

El consistori referma el seu "ferm compromís" amb "la urgència de trencar el sostre de vidre" en la celebració del 8-M

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una crida a seguir lluitant contra les violències masclistes “en tots els àmbits i formes” i ha refermat el seu compromís amb “la urgència de trencar el sostre de vidre”. Així ho ha reivindicat l’alcalde de la capital catalana, Jaume Collboni, durant la lectura d’un manifest amb motiu del 8-M. Collboni ha denunciat “un any més” les desigualtats i discriminacions que pateixen les dones “només pel fet de ser-ho” i ha admès que encara queda “un camí llarg i complex per recórrer”. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, diferents membres del consistori han desplegat des del balcó de l’Ajuntament una pancarta amb la inscripció ‘Trenquem el sostre de vidre perquè les nenes d’avui siguin les caps de demà’.

Durant la lectura del manifest, Collboni ha insistit que “s’han aconseguit molts avenços” gràcies al moviment feminista, però que encara queda “un camí llarg i complex per recórrer”. “Les darreres dades ens diuen que no n’hi ha prou, que ens enfrontem a una problemàtica que interpel·la a tota la societat”, ha lamentat l’alcalde. I ha enumerat una sèrie de situacions que ho evidencien, com la segregació vertical, que, segons l’acalde “demostra la urgència de trencar amb el sostre de vidre”.

Publicitat

El cap del consistori ha recordat que només un terç de les persones directives a Catalunya (el 33,8%) són dones i que, d’altra banda, hi ha sectors “completament feminitzats i precaritzats” com el de les cures o la neteja. També ha esmentat la bretxa salarial i “la participació reduïda de les dones en sectors productius punters” com el tecnològic.

Al seu torn, la segona tinenta d’alcalde, Maria Eugènia Gay, ha posat el focus en la feminització de la pobresa, que “reclama una resposta urgent i estructural”, i ha volgut visibilitzar la importància de l’accés als drets de totes les dones “des de la seva diversitat”, posant com a exemple les dones sense llar o les immigrades en situació irregular. “Hem d’apostar per una Barcelona lliure de bretxes i plena de drets de les dones”, ha sentenciat.

Et pot interessar  L'Ajuntament d'Amposta decreta tres dies de dol per l'assassinat d'una dona víctima de violència masclista

‘Trenquem el sostre de vidre’, lema d’enguany del consistori

Abans de la lectura del manifest, l’alcalde de Barcelona i diferents regidores i membres del govern muncipal han desplegat una pancarta amb la inscripció ‘Trenquem el sostre de vidre’, lema d’enguany per la campanya del 8-M del consistori.

Als laterals del balcó central l’Ajuntament també ha col·locat pancartes amb les inscripcions ‘Només el 35% de l’àmbit de la recerca està dirigit per dones’ i ‘Només el 33,8% dels càrrecs directius a Catalunya estan ocupats per dones’.

Durant aquest moment i també en la lectura del manifest s’ha pogut veure l’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, la tinenta d’alcalde Maria Eugènia Gay, o la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut