Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

L’Ajuntament de Barcelona retira els vergonyosos cartells sobre l’Alzheimer de Pasqual Maragall

Ernest Maragall ha lamentat la confusió entre política i joc brut per part dels autors d’aquesta campanya i ha defensat la figura del seu germà com el “millor alcalde de la ciutat”

Redacció 10/03/2023
Pla general del ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona presidit pel primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en absència de l'alcaldessa, Ada Colau. Data de publicació: dijous 23 de juny del 2022, 11:02 Localització: Barcelona Autor: Eli Don

L’Ajuntament de Barcelona ha fet retirar del carrer els cartells despectius sobre l’Alzheimer amb fotografies dels germans Pasqual i Ernest Maragall i el lema ‘Fora l’Alzheimer de Barcelona’ que van aparèixer el passat dijous, 9 de març. La campanya publicitària ha estat condemnada per l’alcaldessa, Ada Colau, per fomentar l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies.

Colau ha afirmat davant els mitjans que “no permetrem que l’odi enfangui el debat polític” i ha mostrat el seu rebuig a aquesta campanya “menyspreable”. Així mateix, ha assegurat que l’Ajuntament està compromès en la lluita contra l’estigmatització de les persones amb malalties mentals i que continuarà treballant per millorar les polítiques públiques en aquest àmbit.

Per la seva banda, Ernest Maragall ha lamentat la confusió entre política i joc brut per part dels autors d’aquesta campanya. El candidat republicà ha defensat que “la figura d’en Pasqual (patrimoni de tots i el millor alcalde) està per sobre d’atacs indignes” i ha afegit que els malalts d’Alzheimer són “infinitament més dignes que els autors de l’ultratge”. Maragall ha advertit que actuaran en conseqüència, sense descartar emprendre mesures legals, tal com van avançar ahir mateix.

La campanya publicitària, que ha generat una gran polèmica a la ciutat, ha estat retirada per ordre de l’Ajuntament de Barcelona. La seva intenció, suposadament, era denunciar la manca de suport institucional als malalts d’Alzheimer i les seves famílies, però la seva forma ha estat considerada ofensiva i menyspreadora.

Elena qualifica de “fastigós” el cartell despectiu sobre l’Alzheimer de Pasqual Maragall

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha qualificat de “fastigós” el cartell despectiu sobre l’Alzheimer que pateix Pasqual Maragall. “És fruit de l’odi i de la persecució al diferent. Tot el suport al president i alcalde Pasqual Maragall i a l’exconseller Ernest Maragall. Està aguantant el que no hi ha dret que aguanti”, ha afegit des del ple del Parlament en referència al candidat d’ERC per Barcelona a les eleccions del maig.