Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’Ajuntament de Barcelona retira els vergonyosos cartells sobre l’Alzheimer de Pasqual Maragall

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona ha fet retirar del carrer els cartells despectius sobre l’Alzheimer amb fotografies dels germans Pasqual i Ernest Maragall i el lema ‘Fora l’Alzheimer de Barcelona’ que van aparèixer el passat dijous, 9 de març. La campanya publicitària ha estat condemnada per l’alcaldessa, Ada Colau, per fomentar l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies.

Colau ha afirmat davant els mitjans que “no permetrem que l’odi enfangui el debat polític” i ha mostrat el seu rebuig a aquesta campanya “menyspreable”. Així mateix, ha assegurat que l’Ajuntament està compromès en la lluita contra l’estigmatització de les persones amb malalties mentals i que continuarà treballant per millorar les polítiques públiques en aquest àmbit.

Publicitat

Per la seva banda, Ernest Maragall ha lamentat la confusió entre política i joc brut per part dels autors d’aquesta campanya. El candidat republicà ha defensat que “la figura d’en Pasqual (patrimoni de tots i el millor alcalde) està per sobre d’atacs indignes” i ha afegit que els malalts d’Alzheimer són “infinitament més dignes que els autors de l’ultratge”. Maragall ha advertit que actuaran en conseqüència, sense descartar emprendre mesures legals, tal com van avançar ahir mateix.

La campanya publicitària, que ha generat una gran polèmica a la ciutat, ha estat retirada per ordre de l’Ajuntament de Barcelona. La seva intenció, suposadament, era denunciar la manca de suport institucional als malalts d’Alzheimer i les seves famílies, però la seva forma ha estat considerada ofensiva i menyspreadora.

Elena qualifica de “fastigós” el cartell despectiu sobre l’Alzheimer de Pasqual Maragall

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha qualificat de “fastigós” el cartell despectiu sobre l’Alzheimer que pateix Pasqual Maragall. “És fruit de l’odi i de la persecució al diferent. Tot el suport al president i alcalde Pasqual Maragall i a l’exconseller Ernest Maragall. Està aguantant el que no hi ha dret que aguanti”, ha afegit des del ple del Parlament en referència al candidat d’ERC per Barcelona a les eleccions del maig.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut