Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’agenda Pública de La Zarzuela va amagar fins a 5 viatges de Juan Carlos I a l’Aràbia Saudita

|

- Publicitat -

Fa just un any Juan Carlos va fer que la Casa Real comuniqués oficialment que estava fugat a Abu Dabi. Però aquesta fugida no ha privat el rei emèrit d’estar envoltat de noves corrupteles que van sortint a la llum cada setmana.

En concret, aquest dimarts ha sortit a la llum que, en total, Juan Carlos I va amagar 5 viatges de la seva agenda pública a l’Aràbia Saudita en el període després d’abdicar, entre el 2015 i el 2018. En totes aquestes ocasions, l’emèrit es va reunir amb diversos membres del govern Saudita, de règim absolutista. El diari Público assegura que en cap d’aquestes ocasions hi va haver una notificació oficial per part de La Zarzuela, però això no anul·lava el fet que l’emèrit s’embutxaqués 190.000 euros anuals d’assignació pública.

Publicitat

Una d’aquestes trobades va coincidir amb l’inici dels atacs contra el Iemen, i llavors Espanya ja era un dels principals venedors d’armament al règim absolutista, i és ben sabut que les relacions entre el monarca i l’Aràbia Saudita eren més que cordials.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut