Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

L’agenda Pública de La Zarzuela va amagar fins a 5 viatges de Juan Carlos I a l’Aràbia Saudita

En les trobades, el rei emèrit es va reunir amb alts càrrecs del règim a Riad, mentre seguia rebent l’assignació pública per part d’Espanya

Redacció 03/08/2021
Imatge d'arxiu del rei emèrit espanyol Juan Carlos I.

Fa just un any Juan Carlos va fer que la Casa Real comuniqués oficialment que estava fugat a Abu Dabi. Però aquesta fugida no ha privat el rei emèrit d’estar envoltat de noves corrupteles que van sortint a la llum cada setmana.

En concret, aquest dimarts ha sortit a la llum que, en total, Juan Carlos I va amagar 5 viatges de la seva agenda pública a l’Aràbia Saudita en el període després d’abdicar, entre el 2015 i el 2018. En totes aquestes ocasions, l’emèrit es va reunir amb diversos membres del govern Saudita, de règim absolutista. El diari Público assegura que en cap d’aquestes ocasions hi va haver una notificació oficial per part de La Zarzuela, però això no anul·lava el fet que l’emèrit s’embutxaqués 190.000 euros anuals d’assignació pública.

Una d’aquestes trobades va coincidir amb l’inici dels atacs contra el Iemen, i llavors Espanya ja era un dels principals venedors d’armament al règim absolutista, i és ben sabut que les relacions entre el monarca i l’Aràbia Saudita eren més que cordials.