Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

L’Advocacia de l’Estat titlla “d’incongruents” els arguments que aporta Cs contra els indults

L’Advocacia reitera que els arguments de la formació taronja són “més valoracions més d’un fòrum parlamentari que no processal”

Redacció 11/07/2022
El líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, atenent els mitjans de comunicació després de posar una denuncia a la Fiscalia per l'incompliment de la sentència del 25% de castellà a les escoles Data de publicació: dilluns 28 de març del 2022, 12:39 Localització: Barcelona Autor: Maria Asmarat

L’Advocacia de l’Estat respon als recursos presentats per la dreta espanyola amb la voluntat d’acabar amb els indults. També ho fa amb els recursos dels diputats catalans perquè se’ls consideri part en la revisió dels indults.

L’Advocacia reitera que els partits no estan legitimats, però remarca que el recurs presentat per Ciutadans conté “arguments incongruents”, d’un caire polític i judicial. En l’escrit de 57 pàgines no accepta cap recurs presentat per a la formació taronja i els rebat: “està fora de tot dubte, i així ho declaren les propostes ministerials, que els condemnats van ignorar la Constitució i a qui no pensaven com ells, no qüestionant-se en absolut la condemna penal”, deixa escrit.

L’argument principal de cs és que els indults són “una decisió política”. Per la seva banda, l’Advocacia reitera que aquests fonaments són “més valoracions més d’un fòrum parlamentari que no processal”.