Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

L’advocacia de l’estat es nega a indemnitzar una dona torturada per la policia espanyola

|

- Publicitat -

Els tripijocs de la justícia espanyola per continuar emparant la violència policial i les tortures ja passen de taca d’oli. Així es reflecteix en el desesperat cas d’una dona que el 2013 va ser detinguda a Còrdova per agents de paisà, i va ser torturada. El cas va arribar al Comitè Contra la Tortura de l’ONU, que va acabar obligant Espanya a indemnitzar la víctima pel patiment que li van causar, així com mesures de rehabilitació.

Publicitat

Però tal com informa el diari Público aquest dilluns, és l’Advocacia de l’estat qui està posant traves constants per aquesta indemnització, emparant-se en el fet que en el seu moment s’havia arxivat la causa judicial, alliberant-se d’haver de complir l’ordre de l’ONU, i blanquejant de rebot les tortures del 2013. De fet, fins i tot la fiscalia de l’estat va donar suport al reclam de l’ONU, tanmateix l’advocacia recorda un dels altres còmplices d’aquest entramat, el Tribunal Constitucional, que va rebutjar el recurs de la víctima, assegurant que no hi havia existència de violacions de drets fonamentals. Un escàndol de proporcions gegants que no s’aguanta per enlloc, i un cas més de la injustícia espanyola aliada dels cossos policials espanyols que es protegeixen mútuament.

Et pot interessar  La fiscalia manté la persecució a Valtònyc acusant-lo d'atemptat i de possible delicte d'amenaces agreujades
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió